
سلامت نیوز :امروزه با کاربردهای متنوع و گسترده رایانه، اگر کسی را با چشمانی خسته و قرمز ببینیم که ناشی از کار زیاد با کامپیوتر است، تعجبی ندارد.
استفاده نادرست و بیش از حد از رایانه برای اجزای مختلف بدن مضراتی به همراه دارد که چشم یکی از این اجزای آسیبپذیر است.
البته درست نیست همیشه هم کامپیوتر را مقصر بدانیم. تماشای بیش از حد تلویزیون، مطالعه بیش از حد و در محیطی نامناسب (نور ناکافی و فاصله نادرست کتاب یا مجله از چشم) هم میتواند سبب بروز چنین مشکلاتی شود.
این عوارض چشمی چگونه اند؟
افرادی که مدت زیادی را جلوی صفحه مانیتور مینشینند، معمولا با عوارض چشمی چون خستگی چشمها ، آبریزش چشم، خارش، تاری دید ، دوبینی، سرگیجه، حالت تهوع، قرمزی و سوزش چشم، تغییر در درک رنگها و نیز سردرد روبهرو میشوند.
چرا چشم ها خسته و بیمار می شوند؟
استفاده طولانیمدت از چشمها در یک فاصله ی ثابت، باعث خستگی آن ها میشود. ساختار چشم انسان به طور طبیعی به گونهای است که بیشتر برای مشاهده اشیای 6 متر به بالا تعبیه شده و برای مشاهده آن ها در فاصله نزدیکتر، فشار زیادی به ماهیچههای چشم وارد میشود.
چشمهای انسان عادت دارند تا بسیار راحت روی اشیای دور و نزدیک متمرکز شوند، به همین دلیل احتمال خستگی ماهیچه چشمی که روی کاغذ و صفحه مانیتور متمرکز شده است، وجود دارد. همچنین ماهیچههای چشم، از تغییرات نور یا درخشندگی یا از تغییر مسیر دید بین صفحه نمایشگر و نوشتههای در حال حروفچینی خسته میشوند و به دلیل جابهجایی زیاد کلمات، چشم به مرور قدرت تطابق خود را از دست میدهد.
افرادی که دارای اختلالات انکساری اصلاح نشده هستند، بیشتر در معرض خطرند.
همچنین محیط کار نباید خیلی پر نور یا تاریک باشد تا به چشم فرد فشار وارد نشود.
مشکلات چشمی ناشی از کار با رایانه بیشتر بر اثر تماس طولانیمدت با صفحه مانیتور، کاهش تعداد پلکزدنها، نور کم محیط، وضعیت نامناسب قرار گرفتن در مقابل رایانه و خیره شدن بیش از حد به مانیتور ایجاد میشود.
به طور طبیعی در زمان مشاهده تلویزیون یا نمایشگر رایانه، خود به خود تعداد پلکزدن کاهش مییابد، به ویژه اگر در محیطی خشک و گرم قرار داشته باشید، باعث خشک شدن مخاط چشمی میشود.
راه های مراقبت از چشم ها کدامند؟
در هر صورت امروزه استفاده از رایانه رو به افزایش است و بهتر است نکاتی را در رابطه با حفاظت از چشمها در برابر صفحه نورانی آن بدانیم:
نظرات شما عزیزان: